07 Жовтень 2020

ВИКЛАДАЧІ ТА СТУДЕНТИ УКРДУЗТ ПРОЙШЛИ МІЖНАРОДНЕ НАУКОВЕ СТАЖУВАННЯ НА БАЗІ JURAJ DOBRILA UNIVERSITY OF PULA (РЕСПУБЛІКА ХОРВАТІЯ, 2020)

Із 27.09.2020 по 02.10.2020 року пройшло міжнародне наукове стажування у м. Пула, Республіка Хорватія, на базі Juraj Dobrila University of Pula.

Учасниками стали 70 науково-педагогічних працівників із різних закладів вищої освіти України, а також Словенії, Хорватії, Польщі.

У міжнародному науковому стажуванні взяли участь 5 науково-педагогічних працівників Українського державного університету залізничного транспорту: Оксана Ковальова, к.т.н., доцентка кафедри управління вантажною та комерційною роботою; Ганна Примаченко, к.т.н., доцентка кафедри транспортних систем та логістики; Юрій Семененко, к.т.н., доцент кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки; Ганна Шаповал, к.т.н., доцентка кафедри залізничних станцій та вузлів; Юлія Шульдінер, к.т.н., доцентка кафедри транспортних систем та логістики; та 3 студенти факультету «Управління процесами перевезень»: Родіон Родін, Ярослав Ропало, Єлизавета Стебницька.

29.09.2020 в межах стажування відбулася ІІІ-а Міжнародна науково-практична конференція «Єдиний освітній простір: Україна-ЄС».

Метою конференції була активізація співпраці між освітянської спільнотою України та держав-членів Європейського Союзу щодо вивчення кращих європейських практик розвитку сучасної освіти і науки визначення шляхів та напрямів формування ефективної системи освіти і науки в Україні з урахуванням європейського досвіду та національних пріоритетів.

Учасники наукового стажування отримали сертифікат про проходження міжнародного стажування (4,5 ЄКТС-кредити). Матеріали конференції (статті) було опубліковано у журналі з індексацією у науковометричних базах Web of Science.

Під час міжнародного стажування підписано угоди про співпрацю між Українським державним університетом залізничного транспорту та PAR University College (Республіка Хорватія).

Учасники міжнародного наукового стажування познайомились із культурною спадщиною Хорватії; зустрілись із своїми колегами із країн ЄС; обмінялись перспективним досвідом організації освітнього процесу, забезпечення його якості в умовах сучасних соціокультурних та освітніх викликів; встановили контакти для майбутнього співробітництва з європейськими науковцями, освітянами, здобувачами освіти.

ВИКЛАДАЧІ ТА СТУДЕНТИ УКРДУЗТ ПРОЙШЛИ МІЖНАРОДНЕ НАУКОВЕ СТАЖУВАННЯ НА БАЗІ JURAJ DOBRILA UNIVERSITY OF PULA (РЕСПУБЛІКА ХОРВАТІЯ, 2020)