16 Грудень 2020

Перший етап міжнародного проекту DISTANT LEARNING – PROBLEM OR CHALLENGE?

Завершився перший етап міжнародного проекту   DISTANT LEARNING – PROBLEM OR CHALLENGE?

Чотири вузи-партнери Український Державний університет залізничного транспорту, Сілезький політехнічний університет, Міжнародний університет АЛА-ТОО та Університет Біхач два місяці проводили спільне дослідження організації дистанційного навчання у ЗВО. Студенти обмінялись досвідом онлайн навчання, яке має свої особливості у кожній із чотирьох країн. Важливим завданням було проаналізувати задоволеність слухачів навчанням та намітити ряд порад викладачам щодо дистанційного навчання. Усі доповіді-презентації базувалися на результатах опитувань студентів чотирьох країн, загальною кількістю 800 респондентів. Як бачимо в умовах карантину відкрились нові можливості і студенти разом із викладачами провели інтернаціональне дослідження та відкрили кордони для спілкування у онлайн просторі.

Велика зацікавленість виникла у учасників проекту до країни Киргизстан. Студенти АЛА-ТОО університету включили у свою доповідь відеоролик, який висвітлив основні традиції та характеристики своєї країни.

Перший етап міжнародного проекту   DISTANT LEARNING – PROBLEM OR CHALLENGE?

Студенти продемонстрували високий рівень командної роботи, уміння налагоджувати міжкультурну комунікацію та чудове володіння майстерністю тайм-менеджменту. Особливо потрібно зауважити, що всі учасники спілкувалися виключно англійською мовою, оскільки саме ця мова їх об’єднала.  Факультет ІКСТ представляли студенти:  Червенко Олександр, Бойко Сергій, Брикаліна Марія та Захаров Кирило. ННЦГО представляли: Кропотіна Ліза, Михайлова Євгенія, Тітченко Едуард, Караван Лілія, Нікіфорова Дарина та Бурлаков Богдан. Факультет УПП: Ковальов Денис. Факультет Механіко-енергетичний: Ляшенко Вадим.

Перший етап міжнародного проекту   DISTANT LEARNING – PROBLEM OR CHALLENGE?

Планується запустити другий етап проекту та опублікувати результати досліджень у фахових виданнях та розробити порадник для викладачів щодо організації дистанційного навчання. Чекаємо ініціативи студентів, а ми – ваші викладачі завжди готові до спільної праці!

 DISTANT LEARNING – PROBLEM OR CHALLENGE?

 

Перший етап міжнародного проекту   DISTANT LEARNING – PROBLEM OR CHALLENGE?