20 Листопад 2017

Майстер-клас «Створи свій проект для Інтернету Речей»

Кафедра інформаційних технологій запрошує всіх бажаючіх на майстер-клас

«Створи свій проект для Інтернету Речей»

Де? Український державний університет залізничного транспорту, площа Фейєрбаха, 7, 2й корпус, 2й поверх, ауд. 2.223а
Коли? 2 грудня 2017, з 1000 до 1400

Чекаємо на тебе!

На кафедрі інформаційних технологій пропонується ознайомитися з проектами наших студентів.

  1. Робот розвідник пожежонебезпечних ситуацій. Колісний робот оснащений сенсорами освітленості, загазованості, вологості, а також температури для ідентифікації небезпеки виникнення пожежі. Робот за сигналом від протипожежної сигналізації переміщається до місця, де підозрюється загоряння. За допомогою ультразвукових сенсорів виявляються і об’їжджаються перешкоди. Інформацію від сенсорів робот по бездротових каналах зв’язку (Wi-Fi, Bluetooth) передає в мережу Інтернет, звідки можна її отримати і переглянути на персональному комп’ютері.

  2. Робот розвідник ситуацій, пов’язаних з несанкціонованим проникненням на охоронювані території. Функція дистанційного керування дозволяє управляти колісним роботом, перебуваючи на відстані. Оснащений відеокамерою, робот, діставшись до місця призначення, передає відео і виводить його на екран комп’ютера. Так само є функція автопілота. В цьому режимі робот досліджує простір: вимірює відстані до найближчих об’єктів і продовжує рух туди, де є вільний простір.

  3. Робот-гуманоїд, що перетинає нерегульоване перехрестя (відео, на якому наведені варіанти прийняття рішення роботом при перетині перехрестя з трафіком).

  4. Розумний стіл. На столі (аудиторному) встановлено мініатюрний комплект: мікроконтролер із вбудованим модулем Wi-Fi зв’язку, датчик вібрації, джерело живлення. При ударі по столу, наприклад, кинуто книгу, стіл реагує на цей удар, по бездротовому каналу зв’язку Wi-Fi передає відомості про це в ІНТЕРНЕТ. Робот розвідник ситуацій отримує цю інформацію, під’їжджає до столу і через відеокамеру передає зображення – хто це зробив. Відеоряд можна подивитися на будь-якому комп’ютері, підключеному до мережі.

Вам буде запропоновано власноруч зібрати модель, запрограмувати та налаштувати дистанційний виклик робота по бездротовому зв’язку за допомогою сенсорних кнопок. Сигнал з сенсорних кнопок обробляється мікроконтролером ESP8266 і, з використанням бездротової технології зв’язку Wi-Fi, передається роботові, який виконує інтелектуальну обробку сигналу.

Автор матеріалу: проф. Каргін А.О.

 

logo: https://www.coursera.org/learn/iot-cyber-security

Майстер-клас «Створи свій проект для Інтернету Речей»