26 Березень 2022

Важливо, щодо ДПА, ЗНО!

Війна порушила перебіг освітнього процесу, який ще не встиг повноцінно відновитися після пандемії ковіду. У таких умовах скасування ДПА, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування (складаються при вступі в магістратуру) буде своєрідним заохоченням молоді до навчання в Україні. Це важливо, бо маємо думати про збереження інтелектуального потенціалу (нам ще відбудовувати та розвивати країну після перемоги!)

Важливо, що ДПА, ЗНО та інші випробування скасовуються лише на 2022 рік.

❗️Проблема, яку вирішує законопроект:

➡️ росія воює з усією Україною, не лише з нашою армією. Цивільна інфраструктура, особливо навчальні заклади, зараз під особливою загрозою. Проведення ДПА, ЗНО тощо зайвий раз наражатиме нашу молодь на небезпеку.
➡️ в умовах війни українські заклади освіти не будуть серед найпривабливіших для вступників. Тому скасування ДПА, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування допоможе зберегти студентський контингент, стимулюватиме до навчання в Україні.

❓Що змінюється❓

✅ Випускники 2021/2022 навчального року звільняються від проходження державної підсумкової атестації.
✅ Вступ до закладів вищої освіти цього року буде без використання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

Важливо, щодо ДПА, ЗНО!