30 Вересень 2021

29 вересня 2021 року у віці 73 років передчасно пішов з життя доктор технічних наук, професор Бабанін Олександр Борисович

Смерть вилучила з наших лав людину, все свідоме життя якої було присвячено справі виховання та становлення молоді, не тільки в університеті, а й на виробництві.

Трудову діяльність Олександр Борисович починав у 1966 р. робітником транспортного цеху Сумського насосного заводу, потім працював у Сумській дистанції сигналізації та зв’язку.

У 1967-69 рр. – проходив строкову службу в Радянській армії. Після демобілізації починає працювати в локомотивному депо Смородино Південної залізниці. Роботу в депо суміщує з навчанням в Харківському інституті інженерів залізничного транспорту. За час роботи в депо проходить трудовий шлях від кочегара паровоза до заступника начальника депо з експлуатації. Надбаний досвід виробничника і раціоналізатора, безліч оригінальних ідей вимагали наукового підґрунтя.

З 1988 року Олександр Борисович навчається в очній аспірантурі ХІІТу. Після успішного захисту кандидатської дисертації він лишається працювати в інституті. За цей час працював завідувачем галузевої лабораторії, доцентом кафедри «ЕРРС», а після захисту докторської дисертації – професором кафедри, деканом механічного факультету, ученим секретарем спеціалізованої вченої ради.

За час своєї роботи Олександр Борисович здійснив вагомий внесок у розвиток кафедри, факультету, Університету, підготував 6 кандидатів технічних наук та консультував багатьох наукових і науково-педагогічних працівників. Його здобутки в сфері технічної діагностики та технічної експлуатації рухомого складу залізниць і метрополітенів широко відомі як в Україні, так і за кордоном.

Керівництво університету, колеги та студенти цінували Олександра Борисовича за працелюбність, добросовісність, наполегливість та оптимізм.

Передчасна смерть Олександра Борисовича є непоправною втратою для всього Університету.

Адміністрація Університету, деканат механіко-енергетичного факультету, колектив кафедри глибоко сумують та висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Олександра Борисовича.

Світла пам’ять про цю чудову людину назавжди залишиться у серцях тих, хто його знав, любив і поважав.

29 вересня 2021 року у віці 73 років передчасно пішов з життя  доктор технічних наук, професор Бабанін Олександр Борисович

 

Ректорат, профспілковий комітет,
механіко-енергетичний факультет,
кафедра експлуатації та ремонту рухомого складу

29 вересня 2021 року у віці 73 років передчасно пішов з життя  доктор технічних наук, професор Бабанін Олександр Борисович