11 Липень 2023

Академічна мобільність викладачів Українського державного університету залізничного транспорту за програмою Erasmus+ KA107 Staff Mobility for Training

Шість викладачів Українського державного університету залізничного транспорту взяли участь в академічній мобільності до Poznan University of Technology (м. Познань, Польща) з 3 по 7 липня 2023 року.

Стажування пройшли декан факультету управління процесами перевезень Максим КУЦЕНКО, декан будівельного факультету Олексій ДУДІН, декан економічного факультету Іван СОЛОМНІКОВ, завідувачка кафедрою іноземних мов Світлана НЕШКО, професор кафедри вищої математики та фізики Наталія ПАНЧЕНКО та доцент кафедри управління експлуатаційною роботою Галина ПРОХОРЧЕНКО.

Викладачі ознайомилися з матеріально-технічною базою, питаннями організації освітнього процесу, освітніми програмами та навчальними планами, бібліотечним фондом та спортивною базою приймаючого університету.  Велику увагу було приділено розвитку програми подвійних дипломів для студентів УкрДУЗТ. Команда університету також приєдналися до проведення лабораторних робіт та практичних занять. Після успішного завершення стажування в Познанській політехніці наші викладачі отримали цінні знання та досвід, які неодмінно будуть використані для покращення якості освітнього процесу в УкрДУЗТ. Мобільність стала черговим кроком вперед у підготовці високоякісних фахівців та подальшому розвитку університетської спільноти.

Команда УкрДУЗТ відвідала Faculty of Civil and Transport Engineering, де ознайомилась з оснащенням навчальної лабораторії будівельної механіки, навчально-наукових лабораторій будівельних матеріалів та конструкцій, змістом проекту “Енергозберігаючий дім” та методологією дослідження матеріалів наближеною до реальних умов експлуатації.

В рамках мобільності українські освітяни відвідали Center of Languages and Communications, обговорили можливості реалізації спільних проектів, вивчили досвід проведення занять у міні-групах для проведення дослідницьких проектів та написання тез, ознайомились із навчальними планами кафедри іноземних мов партнерського університету. Особливо пильну увагу приділили вивченню структури освітнього компоненту English for Special Purposes.

Дякуємо нашим партнерам та вірним друзям – Poznan University of Technology за організацію стажування та розвиток міжнародних відносин у сфері вищої освіти і сподіваємось на співпрацю в майбутньому!

Академічна мобільність викладачів Українського державного університету залізничного транспорту за програмою  Erasmus+ KA107 Staff Mobility for Training