20 Травень 2022

ДЕНЬ НАУКИ В УКРАЇНІ

Наука у воєнний час: інноваційний і технологічний розвиток для здобуття перемоги та відновлення України.

20 травня 2022 року відбувся онлайн-захід присвячений Дню науки в Україні за участю Міністра освіти і науки Сергій Шкарлета, представників МОН, Національної академії наук, Національного фонду досліджень України і провідних вчених.

Мета заходу: підвищити усвідомлення громадськістю в Україні користі науки в такий непростий для України час; окреслити потребу в взаємодії між наукою, державою та бізнесом; зосередити увагу на здобутках та досягненнях науки під час військової агресії рф; актуалізувати нові виклики та завдання для сучасної науки.

Завдання Дня Науки:

  • привернути увагу до викликів, з якими зіштовхується наука у воєнний час;
  • підвищити поінформованість громадськості про роль науки та інновацій для підтримки економіки під час воєнного стану;
  • заохочувати національну солідарність, зокрема бізнесу, в інтересах спільного використання наукових досягнень різними стейкхолдерами;
  • актуалізувати потребу використання досягнень науки для відновлення та розвитку економіки України;
  • створити умови та інструменти для налагодження наукової комунікації у межах України та за її межами;
  • об’єднати всі наукові дослідження та розробки, які були створені у воєнний період – масштабувати та створити єдиним ресурсом, як засіб популяризації науки у складний період.

З привітальним словом до учасників заходу звернулися Міністр освіти і науки України Сергій ШКАРЛЕТ та Президент Національної академії наук України Анатолій ЗАГОРОДНІЙ. Із доповідями виступили: заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій ШКУРАТОВ; виконавчий директор Національного фонду досліджень України Ольга ПОЛОЦЬКА; в.о. керівника експертної групи з питань розвитку інновацій Міністерства освіти і науки України Оксана КРУКЕВИЧ; керівник експертної групи з питань інтеграції до Європейського Дослідницького Простору Міністерства освіти і науки України Григорій МОЗОЛЕВИЧ, а також представники провідних ЗВО України. У межах конференції були представлені здобутки та досягнення молодих учених, з презентацією яких виступила Олеся ВАЩУК, голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України.

Детально ознайомитися із питаннями, що обговорювалися на заході можна на офіційній сторінці Міністерства у facebook за посиланням: https://www.facebook.com/UAMON

 

ДЕНЬ НАУКИ В УКРАЇНІ