08 Лютий 2022

ХАРКІВ-ГЛОБАЛЬНИЙ ХАБ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЙ!

8 лютого 2022 року відбувся круглий стіл «Молодь та індустрія 4.0: Харків — найкраща локація для розвитку технологій» учасником якого став Український державний університет залізничного транспорту.

Український державний університет залізничного транспорту підписав меморандум щодо співпраці з кластером «Інжинірінг, автоматизація та машинобудування». Ректор університету, Сергій Панченко, відзначив перспективи взаємовідносин з компаніями кластеру в освітній та науковій сфері, зокрема розвитку дуальної освіти, розширення місць для надбання здобувачами освіти університету практичних навичок, врахування потреб та запитів компаній кластеру при оновленні освітніх компонентів програм підготовки. Також було розглянуто можливі напрямки наукової співпраці.

Ці виклики є однаковими на регіональному та національному рівнях й вони є базовими при формуванні цілей та завдань кампанії.

Питання навичок й підготовки молоді до Індустрії 4.0 є повністю дотичними до подібних проблем в ЄС, тому дані заходи мають особливий статус від єврокомісії – EU Industry weeks.

За підсумками дискусій було визначено кроки для розвитку інноваційної екосистеми 4.0 у Харкові.

Понад 70 представників машинобудівних підприємств, асоціацій, університетів, муніципальних та державних агенцій, та інші гості з різних міст України (Харків, Київ, Вінниця, Івано-Франківськ, Миколаїв, Запоріжжя, Полтава, Суми) у змішаному форматі дискутували про нинішній стан розвитку технологій та найближчі перспективи розвитку в місті Харкові. Відтік кадрів та молоді з промисловості, слабкий рівень підготовки молодих спеціалістів та низька ефективність конкурентних стратегій промисловців у протидії цим явищам – 3 головні виклики, які розглядаються в рамках цієї кампанії.

ХАРКІВ-ГЛОБАЛЬНИЙ ХАБ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЙ!