02 Листопад 2022

Інноваційні геоінформаційні технології: європейський досвід та його впровадження у підготовку фахівців геодезичної галузі!

Україну та країни Балтії пов’язують плідні, творчі та перспективні зв’язки. Творчі здобутки провідних фахівців Українського державного університету залізничного транспорту та Вільнюського технічного університету імені Гедимінаса направлені на вдосконалення роботи сучасних закладів вищої освіти. Проведення міжнародних науково-практичних семінарів; участь у міжнародних конференціях; спільні публікації у наукометричних базах Scopus та Web of Science і ознайомлення із інноваційними програмами підготовки фахівців геодезичної та будівельної галузі – це значний внесок у закріплення досвіду науковців наших університетів, що працюють над розвитком теоретичних, наукових та практичних підходів до підвищення ефективності системи освіти.

В розвиток програми взаємодії з європейськими закладами вищої освіти та розширення індивідуального досвіду учасників освітнього процесу із створення моделей геоінформаційних систем у проектуванні та будівництві шляхів сполучення, треба зазначити проходження міжнародного стажування у Вільнюському технічному університеті імені Гедимінаса – ректора Українського державного університету залізничного транспорту д.т.н. професора Панченка С.В., завідувачки кафедри вишукувань та проектування шляхів сполучення, геодезії та землеустрою д.т.н. професора Угненко Є.Б., доцента кафедри вишукувань та проектування шляхів сполучення, геодезії та землеустрою к.т.н. доц. Коростельова Є.М.

Тема курсу міжнародного стажування: «Єдиний освітній простір: Україна – ЄС. Інноваційні геоінформаційні технології: європейський досвід та його впровадження у підготовку фахівців будівельної галузі».

Провідні фахівці кафедри вишукувань та проектування шляхів сполучення, геодезії та землеустрою прийняли участь у 13 Міжнародній конференції TRANSBALTIKA 2022, що була проведена у Вільнюському технічному університеті імені Гедимінаса.

Основний курс – вивчення європейських інноваційних практик у сфері геодезії, геоінформаційних систем та землеустрою з метою імплементації позитивного досвіду у вітчизняну систему освіти.

Ми готові до нових звершень!

Інноваційні геоінформаційні технології: європейський досвід та його впровадження у підготовку фахівців геодезичної галузі!