06 Жовтень 2023

Конференція”Higher Education in Times of War: German-Ukrainian University Cooperation between Emergency Aid and Shaping the Future”

Український державний університет залізничного транспорту приєднався до важливого заходу в м. Берлін, а саме конференції “Higher Education in Times of War: German-Ukrainian University Cooperation between Emergency Aid and Shaping the Future”. Ця подія відбулася за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD) та уряду Німеччини.
Участь у конференції взяли Президент DAAD, професор Джойбрато Мукхерджі, Державний міністр федерального міністерства закордонних справ Німеччини Катя Кауль, член Бундестагу та голова німецько-української парламентської групи Робін Вагенер, а також посол України в Німеччині Олексій Макєєв. Сторони висловили сподівання на подальшу співпрацю між Україною та Німеччиною в галузях освіти та науки.
Особлива увага була приділена аналізу успішних кейсів співпраці між німецькими та українськими університетами, зокрема, проекту “Ukraine Digital: Ensuring Academic Success in Times of Crisis (2023)”, який успішно впроваджується в Українському державному університеті залізничного транспорту з 2022 року. Ця ініціатива допомагає українським університетам успішно інтегруватися в європейську систему вищої освіти та сприяє розширенню освітніх можливостей для студентів, зокрема тих, які постраждали внаслідок військових дій.
Також варто зазначити, що університет приєднався до щорічної європейської виставки у сфері вищої освіти EAIE у м. Роттердам, яка зібрала понад п’ять тисяч фахівців з усього світу. В рамках заходу активно обговорювались актуальні питання у галузі освіти, включаючи мовну політику, роль жінок у науці та інші суспільно важливі теми, включаючи питання війни в Україні та розвитку вищої освіти в умовах конфлікту.

Це міжнародні ініціативи свідчать про зростаючий вплив співпраці українських закладів освіти та європейських і світових партнерів у сфері освіти та науки.
Український державний університет залізничного транспорту продовжує активно розвивати свої міжнародні проекти та робить важливий внесок в українську вищу освіту, співпрацюючи з партнерами з усього світу.

Конференція”Higher Education in Times of War: German-Ukrainian University Cooperation between Emergency Aid and Shaping the Future”