31 Жовтень 2022

Конференція Ukrainian Studies Go Global

💡Обʼєднуємо провідних дослідників із різних точок світу: Канади, Німеччини та Британії і, звісно України, для обговорення аспектів вивчення українських студій за кордоном.

📍 Місце: онлайн
📆 Дата: 03.11.2022
⏰ Час: 14.00-17.40 (за київським часом)
Мова: українська / англійська

✅Про проект
Проєкт «Ukrainian Studies: Go Global» має на меті дослідити кращі практики розвитку українських студій і україністики в Україні та за кордоном, а також популяризувати вивчення України як тему для дослідження в різних аспектах: від енергетики до кібербезпеки.
Командою проєкту було проведено аналіз топ 200 університетів світу за рейтингом QS World University Ranking 2022, аби зрозуміти де вивчають україністику в складі загальних програм, а де викладають українські студії окремо. Ці дані та контакти відповідних університетів й професорів було нанесено на мапу, аби кожен студент чи викладач мали до них доступ.
Крім цього, було створено кейс-стаді, які описують виклики сьогодення на прикладі освіти, медицини, кібербезпеки та енергетики для обговорення в академічному середовищі. Також в рамках проєкту зібрано перевірені корисні джерела, що допоможуть ознайомитись з україністикою зацікавленим в Україні та за її межами.
Наша ціль — запустити суспільні та академічні дискусії стосовно українських студій, а також наголосити на важливості їх вивчення та поширення.

✅Чому варто прийти?

🔴Поговоримо про українські студії у світі:
Аби поділитися своїм досвідом, до конференції долучаться дослідники України із провідних університетів світу.
🔴Поговоримо про українські студії в Україні:
Чи є взаємозв’язок між розвитком українських студій у нас та їх розвитком закордоном. Наскільки вони залежні одне від одного.
🔴Поговоримо про Україну очима світу:
Українські візіонери та представники університетів у діалозі із закордонними колегами обговорять як Україну та розвиток студій змінили 2013 рік і 24 лютого 2022, та на що нам треба звернути увагу вже зараз, для активізації подальшого розвитку?

✅Для кого ця конференція?

📍Науковців та представників центрів україністики в Україні та закордоном.
📍Викладачів та науковців, що спеціалізуються на україністиці.
📍Студентів, що вивчають україністику та цікавляться її поширенням за кордоном.
📍Культурні дієвці, митці, соціологи, політологи, представники посольств, освітяни, тощо.

✅Реєстрація

Для участі у конференції просимо зареєструватись за посиланням.
За декілька днів до події посилання із запрошенням прийде на пошту, вказану у реєстрації.

Конференція Ukrainian Studies Go Global