24 Травень 2021

КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ «РОЗВИТОК СПІВРОБІТНИЦТВА МІЖ КИТАЙСЬКИМИ ТА УКРАЇНСЬКИМИ ПАРТНЕРАМИ У СФЕРІ ОСВІТИ, НАУКИ, ПРАКТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ»

28 травня 2021 року представники Українського державного університету залізничного транспорту брали участь у круглому столі з Національним Північним університетом (м. Іньчуань, КНР) та ХНУМГ імені О. М. Бекетова на тему «Розвиток співпраці між китайськими та українськими партнерами у сфері освіти, науки, практичної діяльності».

Ключовими напрямами круглого столу були питання освітньої, наукової та практичної співпраці, а також Створення Міжнародної асоціації сталого розвитку регіонів.

До роботи круглого столу долучилися спікери: д.т.н., професор Сергій Панченко, ректор УкрДУЗТ, д.т.н, професор Євгенія Угненко, завідувач кафедри вишукування і проектування шляхів сполучення, геодезії та землеустрою УкрДУЗТ, к.т.н. доцент, керівник ЦЗЯВО Владислав Панченко.

Ректор описав роботу університету, окреслив основні наукові напрями, описав міжнародну діяльність та подальші напрями перспективної співпраці.

Владислав Панченко ознайомив учасників з науковим потенціалом УкрДУЗТ та визначив можливі напрями співробітництва у цьому напрямку.

Євгенія Угненко доповіла про використання геоінформаційних систем при проектуванні шляхів сполучення з використанням лазерного сканування. У доповіді було зазначено, що інтерес до геоінформаційних систем і геоінформаційних технологій зростає завдяки ефективним рішенням в галузі досліджень і проектування шляхів сполучення. Сучасні геоінформаційні системи надають цифрові інструменти для організації просторових даних, моделювання процесів, візуалізації проектів реконструкції шляхів сполучення.

Сторони домовилися про підписання угоди про співробітництво між університетами.

КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ «РОЗВИТОК СПІВРОБІТНИЦТВА МІЖ КИТАЙСЬКИМИ ТА УКРАЇНСЬКИМИ ПАРТНЕРАМИ У СФЕРІ ОСВІТИ, НАУКИ, ПРАКТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ»