19 Травень 2022

Міжнародний науково-практичний семінар “Iнновацiйнi геоiнформацiйнi технологiї: європейський досвiд та його впровадження в пiдготовці фахiвцiв будiвельно-геодезичноi галузi”

19 травня 2022 року, в рамках реалiзацiї проекту науково-виробничого об’єднання “Геоiнформацiйно-землевпорядний та проектно-вишукувальний консорцiум” Українського державного унiверситету залiзничного транспорту, було  проведено мiжнародний науково-практичний семiнар “Iнновацiйнi геоiнформацiйнi технологiї: європейський досвiд та його впровадження в пiдготовці фахiвцiв будiвельно-геодезичноi галузi”.

Метою семiнару стало вивчення європейських інноваційних практик у сферi геоінформаційних технологiй та iнженерних вишукувань та iмплементацiя позитивних практик у вiтчизняну будiвельно-транспортну систему.                   

У семінарі взяли участь ректор Українського державного університету залізничного транспорту, д.т.н., професор Сергій Панченко, директор департаменту науки Вільнюського технічного  університету ім. Гедимінаса, д.т.н., професор Vaidotas Vaṧis, декан факультету транспортної інженерії, професор Olegas Prentkovskis, декан механічного факультету, к.т.н., доцент Юстинас Гаргасас, генеральний директор компанії InRE Володимир Попов,  директор з розвитку проектів компанії InRE, к.т.н., доцент Arunas Urbṧys, директор навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка», д.е.н., професор Шарий Г.І., а також завідувачі кафедр та провідні науковці вільнюського та харківського університетів.

Незважаючи на складні часи, завдяки спільній роботі з міжнародними партнерами, Український державний університет залізничного транспорту залишається рушієм науки в транспортній галузі України.

Міжнародний науково-практичний семінар “Iнновацiйнi геоiнформацiйнi технологiї: європейський досвiд та його впровадження в пiдготовці фахiвцiв будiвельно-геодезичноi галузi”