29 Квітень 2023

Напрямки раціонального еколого-економічного природокористування та інженерно-геодезичних вишукувань

Забезпечення сталого, екологічно безпечного, раціонального землекористування та інженерно-геодезичних вишукувань із застосуванням інноваційних геоінформаційних технологій, потребує розроблення та реалізації загальнодержавної та регіональних програм, затвердження відповідних стандартів, нормативів, створення конкретної землевпорядної документації.

У сучасних умовах принципово важливо розвинути і конкретизувати роль і місце геодезичних вишукувань, екологізації та раціонального землеустрою. Визначити напрям, забезпечити розроблення наукової та нормативно-технічної бази.

З метою вирішення нагальних питань геодезії, землеустрою та кадастру 27-28 квітня 2023 року у Вільнюському технічному університеті імені Гедимінаса (Литва) було проведено 12 International Conference «ENVIRONMENTAL ENGINEERING». Провідні фахівці Українського державного університету залізничного транспорту брали участь у міжнародній науково-технічній конференції.

Розглянуто актуальні питання:

  • напрямки раціонального еколого-економічного природокористування на засадах гармонізації інтересів влади, бізнесу та держави шляхом забезпечення ефективних форм державно-правового партнерства;
  • інноваційні геоінформаційні технології інженерних вишукувань;
  • застосування технології лазерного сканування поверхні шляхів сполучення;
  • комплексна фінансово-економічна оцінка природних ресурсів та їх екосистемних властивостей.

Вирішення нагальних питань сьогодення є запорукою плідної співпраці Українського державного університету залізничного транспорту та Вільнюського технічного університету імені Гедимінаса.

Ми готові до нових звершень!

Напрямки раціонального еколого-економічного природокористування та інженерно-геодезичних вишукувань