05 Грудень 2022

НАУКОВІ ЧИТАННЯ, ПРИСВЯЧЕНІ 300-Й РІЧНІЦІ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГРИГОРІЯ САВИЧА СКОВОРОДИ

1 грудня 2022 року в Українському державному університеті залізничного транспорту були проведенні  наукові читання, присвячені 300-й річниці з дня народження українського письменника і філософа Григорія Савича Сковороди.

Учасники наукових читаннь познайомилися із життєвим та творчим шляхом нашого відомого співвітчизника, його поглядами та обговорили значення філософської спадщини Григорія Савича в становленні та розвитку сучасної української культури.

Найбільший інтерес викликали наступні доповіді:

  • Григорій Сковорода – поет, філософ, вчитель (Доповідач – Директор ННЦГО доц. Колесник К. Е.)
  • Філософія серця Г.Сковороди та сучасність (Доповідач – зав. кафедрою філософії та соціології доц. Толстов І.В.)
  • Теорія пізнання в творах Г.С. Сковороди (Доповідач – зав. кафедрою історії та мовознавства доц. Близнюк Л.М.)
  • Г.Сковорода. Християнські морально-етичні ідеали на прикладі «Сад божественних пісень», «Всякому місту -звичай і права», «De libertate» (Доповідач – зав. кафедрою правового забезпечення та адміністрування транспортної діяльності професор Малихіна Я. А.)
  • Духовні засади українського громадянського суспільства і “горня республіка” Г. Сковороди (Доповідачі – студентки групи 101-ПАМЛ-Д20 Нікіфорова Дарина і Кропотіна Єлізавета Науковий керівник – доцент Толстов І.В.)

В межах наукових читаннь відбулось спільне засідання студентських наукових гуртків: історичного, філософського, правового, мовознавчого та ділової риторики.

НАУКОВІ ЧИТАННЯ, ПРИСВЯЧЕНІ 300-Й РІЧНІЦІ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГРИГОРІЯ САВИЧА СКОВОРОДИ