30 Листопад 2022

НАУКОВО-МЕТОДИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ НА ТЕМУ «ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКІСНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНСЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»

29 – 30 листопада 2022 року в Українському державному університеті пройшла науково-методична конференція на тему «Питання забезпечення якісної вищої освіти в українському державному університеті залізничного транспорту в умовах воєнного стану».

Кафедра філософії та соціології прийняла в конференції активну участь.

Найбільший інтерес викликали наступні доповіді:

  • Особливості проведення виховної роботи в Українському державному університеті залізничного транспорту (Колесник К.Е. кафедра «Історія та мовознавство»);
  • Cтратегії копінгу – ефективний спосіб подолання стресу студентами в умовах воєнного стану(І.В.Толстова кафедра філософії та соціології)
  • Особливості організації лекційних і семінарських занять в умовах воєнного часу (Даніл’яна В. О. кафедра філософії та соціології )
  • Лекція-візуалізація як спосіб якісної юридичної освіти в умовах воєнного часу (Малихіна Я.А., Кім К.В. кафедра «Правове забезпечення та адміністрування транспортної діяльності»);
  • Організація фізичного виховання під час воєнного часу (Шепеленко Т.В. кафедра «Фізичного виховання та спорту»).

Також на конференції були порушені такі важливі питання:

  • якість та особливості організації освітнього процесу в умовах воєнного часу: виклики воєнного часу, адаптація до нових реалій навчання, мотивація здобувачів освіти, виховна робота зі студентами (в т. ч. й патріотичне виховання), досвід проведення занять в умовах воєнного стану;
  • пошук нових форм та методів організації навчальних занять в синхронному та асинхронному режимах; методик поточного та підсумкового оцінювання знань студентів; технології подолання психоемоційної напруги здобувачами освіти та ін..

З матеріалами конференції можна ознайомитися на порталі електронних видань УкрДУЗТу.

НАУКОВО-МЕТОДИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ НА ТЕМУ «ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКІСНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНСЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»