10 Вересень 2021

Некролог

Десятого вересня на сімдесят третьому році після тривалої хвороби пішов з життя видатний науковець і педагог України, завідувач кафедри автоматики та комп’ютерного телекерування рухом поїздів Українського державного університету залізничного транспорту, доктор технічних наук, професор Бойнік Анатолій Борисович.

За час своєї роботи Анатолій Борисович зробив вагомий внесок у становлення і розвиток Університету, заснував власну наукову школу, підготував багатьох наукових і науково-педагогічних працівників. Його здобутки в сфері інноваційного розвитку транспортної галузі широко відомі як в Україні, так і за кордоном.

За безпосередньою участі Анатолія Борисовича в Україні запроваджені сучасні мікропроцесорні системи керування рухом поїздів, закладені наукові основи ефективного регулювання руху поїздів і автотранспорту на залізничних переїзда, реалізовані передові методи навчання і викладання у вищій школі.

Для викладачів і студентів Анатолій Борисович завжди був чуйним колегою, вірним товарищем та компетентним наставником. Він завжди приходив на допомогу в найскладніших ситуаціях, спрямовуючи спільні зусилля на вирішення будь-яких проблем і задач, які під його керівництвом ефективно та швидко переростали в досягнення очолюваної ним кафедри.

Передчасна смерть Анатолія Борисовича є непоправною втратою для всього Університету та залізничного транспорту України.

Адміністрація Університету, деканат факультету інформаційно-керуючих систем та технологій, колектив кафедри глибоко сумують та висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Анатолія Борисовича.

Світла пам’ять про цю чудову людину назавжди залишиться у серцях тих, хто його знав, любив і поважав …

❗❗Прощання відбудеться 11.09.2021 об 11 годині за адресою – вул. Архітекторів, 20 (м. Перемоги)

Некролог