02 Лютий 2024

НЕКРОЛОГ

Сьогодні, 02 лютого 2024 року, на 85-му році пішов із життя завідувач кафедри транспортних технологій Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, професор, доктор технічних наук, професор, академік Транспортної академії України  Нагорний Євген Васильович.

Євген Васильович закінчив Артемівський технікум залізничного транспорту, в 1967 – Харківський інститут інженерів залізничного транспорту за спеціальністю „Експлуатація залізничного транспорту”. В 1972 році захистив кандидатську дисертацію, а в 1994 році – докторську дисертацію на тему « Наукові основи та розробка комплексної технології потокової і безперервної переробки вагонів на сортувальних станціях»  за спеціальністю  05.22.08 – «Експлуатація залізниць». У 1995 році йому присвоєно вчене звання професора.

Педагогічну діяльність Євген Васильович Нагорний почав з посади асистента, потім займав посади доцента кафедри, заступника декану факультету, декана факультету Управління процесами перевезень, проректора з навчального комплексу ХарДАЗТ. У 1996 році Є.В. Нагорний обраний дійсним членом Транспортної академії України. У 2001 році в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті було створено кафедру транспортних технологій, яку очолив професор Нагорний Є.В., обраний по конкурсу на посаду завідуючого кафедрою. Професор Є.В. Нагорний є відомим вченим з транспортних технологій як в Україні, так і за кордоном. Євген Васильович був успішним і мудрим керівником та вченим, який служив людям, громаді, суспільству. Він присвятив себе освіті, був незрівнянним прикладом для молодого покоління.

Колектив та ректорат Українського державного університету залізничного транспорту висловлює співчуття рідним, колегам та студентству, друзям.

Зі щирою скорботою і світлою пам’яттю.

НЕКРОЛОГ