27 Листопад 2023

РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ III-Ї МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ “РУХОМИЙ СКЛАД НОВОГО ПОКОЛІННЯ: ІЗ ХХ В ХХІ СТОРІЧЧЯ”

22-23 листопада в Українському державному університеті залізничного транспорту відбулась III Міжнародна науково-практична конференція “Рухомий склад нового покоління: із ХХ в ХХІ сторіччя”, яка була присвячена 70-річчю заснування кафедри інженерії вагонів та якості продукції (кафедра вагонів у минулому). Робота конференції відбувалась в дистанційному форматі через стан із забезпеченням безпеки в регіоні та проходила у трьох секціях: Вагони: конструювання та експлуатація; Енергозбереження на залізничному транспорті; Тяговий рухомий склад.

Метою конференції було обговорення перспективних напрямків розвитку рухомого складу, впровадження інноваційних технологій при проектуванні та експлуатації рухомого складу нового покоління. Конференція вже понад 10 років дає можливість виробничникам та науковцям з різних країн обмінюватись думками щодо поглядів на подальший розвиток вагонобудування і вагонного господарства, так і тягового рухомого складу і перспектив забезпечення енергозбереження на залізничному транспорті.

З боку керівництва Університету вітальне слово з нагоди відкриття конференції виголосив проректор з науково-педагогічної роботи, к.т.н., доцент Артур КАГРАМАНЯН.

На пленарному засідання з доповіддю о перспективах розвитку вагонного господарства АТ Укрзалізниця виступив начальник департаменту вагонного господарства Володимир МЕЛЬНИЧУК. У відвертій розмові він розповів учасникам як о здобутках, так і проблемах галузі.

О результатах проектно-конструкторських робіт по створенню 80-футової контейнерної 6-ти вісної зчленованої платформи типу Sggrs80′ для перевезення великотоннажних контейнерів, на колію 1435 мм, спроектованої по стандартам ЄС, доповів заступник головного конструктора вантажного вагонобудування ПАТ Крюківський вагонобудівний завод Віктор МОРОКА.

Інтерес викликала доповідь директора ТОВ PETROSOFT.UA Олександра ШЕЛКОВОГО “Комплексна залізнична інформаційна система RAILSOFT у контексті оптимізації та підвищення ефективності утримання рухомого складу”.

На другий день під час роботи по секціям представники різних підприємств, наукових установ та навчальних закладів обговорили важливі питання, методи і засоби підвищення надійності та ефективності проектування та використання рухомого складу, основні завдання, які стоять перед залізничним транспортом. У дискусії участь прийняли як фахівці УкрДУЗТ, так і заступник директора з наукової роботи Державного підприємства Український науково-дослідний інститут вагонобудування (м. Кременчук), представники Українського державного університету науки та технологій (м. Дніпро), інші учасники.

Організатори конференції щиро вдячні всім учасникам, які поділилися результатами своїх наукових розробок та прийняли безпосередню участь у роботі конференції.

 

Посилання на сертифікати учасників:

https://www.canva.com/design/DAF3lyHZ4rA/4Z4W9-4LPj5KYXYC4vV-Ng/view?utm_content=DAF3lyHZ4rA&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=editor

 

РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ III-Ї МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ  “РУХОМИЙ СКЛАД НОВОГО ПОКОЛІННЯ: ІЗ ХХ В ХХІ СТОРІЧЧЯ”