23 Січень 2023

Розвиток співробітництва з University of West Scotland в рамках проекту Twinning

У грудні 2022 року за сприяння Cormack Consultancy Group (CCG) Український державний університет залізничного транспорту став учасником проекту Twinning і отримав у якості партнера один із провідних університетів Великої Британії – University of West Scotland (UWS).

Проект реалізується за підтримки Фонду Президента України та CCG та базується на моделі співробітництва університет-університет. Метою проекту є підтримка цілісності української системи вищої освіти, запобігання відтоку мізків та безпосередня допомога університетам України в часи кризи.

Під час робочих зустрічей керівництва UWS в особі Marcus Ross, Milan Radosavljevic та ін, засновника та директора CCG Charles Cormack, членів команди David Lott та Oleksandr Smyrnov були обговорені шляхи співробітництва між двома університетами в освітній та науковій сферах, а також визначені конкретні кроки по допомозі УкрДУЗТ з боку UWS.

Першим важливим результатом стало отримання комплексу енергетичного обладнання, яке, без сумніву, допоможе у забезпеченні безперебійної роботи Університету в умовах воєнного стану та подолання наслідків масштабних блекаутів. UWS профінансував придбання потужних зарядних станцій для енергетичних потреб Університету і портативних мобільних пауербанків та світлодіодних акумуляторних настільних ламп для допомоги студентам УкрДУЗТ з числа соціально-вразливих осіб.

Співробітники та здобувачі освіти УкрДУЗТ висловлюють глибоку вдячність UWS за допомогу та підтримку у надзвичайно складні для вищої освіти України часи. Цей крок став черговим безумовним доказом міцної дружби між народами Великої Британії та України!

Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з метою обопільного освітнього та наукового розвитку, культурного збагачення університетських спільнот.

 

Розвиток співробітництва з University of West Scotland в рамках проекту Twinning