23 Червень 2021

УКРДУЗТ СТАВ УЧАСНИКОМ КИТАЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТСЬКОГО АЛЬЯНСУ

23 червня 2021 р. провідні науковці Українського державного університету залізничного транспорту на чолі з ректором Сергієм Панченком взяли участь у церемонії відкриття спільного Китайсько-Українського університетського Альянсу. Захід відбувався в дистанційному форматі в рамках засідання Підкомітету з питань освітнього співробітництва Китайсько-Української міжурядової комісії. Зі вступним словом виступили Андрій Вітренко, заступник міністра освіти і науки України та Тянь Сюецзюнь, заступник міністра освіти КНР.

У ході зустрічі були обговорені питання щодо сучасного стану та перспектив китайсько-української освітньої співпраці; представлено план діяльності підкомітету з питань китайсько-українського співробітництва в галузі освіти на 2021-2023 роки; розглянуто перспективи китайсько-українського студентського обміну та співпраці у навчанні мов.

В рамках заходу обговорювалося створення спільних китайсько-українських платформ дистанційного навчання. Було прийнято рішення про збільшення державних квот на навчання українських та китайських студентів. Порушувалося питання про створення спільних китайсько-українських університетів та реалізації міжнародних проєктів. Розглядалися перспективи утворення дослідницьких центрів та реалізації подвійного працевлаштування викладачів.

На форумі відбулося підписання угод про співробітництво в науково-технічній сфері, зокрема ректором УкрДУЗТ було підписано угоду про співробітництво з Далянським транспортним університетом. З китайської сторони у заході брали участь представники  університетів провінції Ляонін, Китай (Далянський транспортний університет; Університет іноземних мов Далянь, Далянський університет Цзяотун, Аерокосмічний університет Шеньяна, Університет Шеньян Лігун) та 5 університетів з України (Чернігівський національний політехнічний університет, Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, Український державний університет залізничного транспорту, Сумський державний університет та Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”).

УКРДУЗТ СТАВ УЧАСНИКОМ КИТАЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТСЬКОГО АЛЬЯНСУ