14 Грудень 2021

УКРДУЗТ УСПІШНО РОЗВИВАЄ СПІВПРАЦЮ З ВИШАМИ ЄВРОПИ

Нещодавно 35 випускників Українського державного університету залізничного транспорту успішно захистили магістерські роботи Національної консерваторії мистецтв та ремесел (м. Париж CNAM) за програмою підготовки магістрів зі спеціальності «Менеджер високошвидкісних залізничних систем». Випробовування дипломних робіт на академічну та наукову міцність тривало на віртуальному майданчику Харків-Париж в режимі онлайн.

Всі здобувачі успішно захистили наукові роботи на здобуття ступеня «Магістр» та отримають подвійні дипломи: УкрДУЗТ та Національної консерваторії мистецтв та ремесел. (м. Париж, CNAM).

«Угоду про підготовку магістрів для здобуття кваліфікації «Менеджер високошвидкісних залізничних систем» з видачею дипломів українського та французького університетів підписано у червні 2015 року, — мовить ректор УкрДУЗТ, доктор технічних наук, професор Сергій Панченко. — Ця програма стала поштовхом для розвитку університету: всього за кілька років ми відкрили в університеті більше 20 нових лабораторій та комп’ютерних класів. Високошвидкісний рух в Україні неминуче стане повсякденністю, тому підготовка фахівців з цього напряму є актуальним завданням. Рівень підготовки фахівців в УкрДУЗТ наразі один із найкращих в Україні. Хочу відзначити, що у Франції освіта є невід’ємною частиною виробництва. І це саме те, до чого маємо прямувати й ми».

Характерна деталь: взяти участь у програмі TEMPUS та претендувати на диплом магістра CNAM можуть випускники УкрДУЗТ будь-якого року та напряму, які мають диплом бакалавра, спеціаліста або магістра за денною та заочною формою навчання. Задля досягнення даної мети необхідно успішно скласти іспит з іноземної мови та фаховий іспит. Тож вік — не перешкода для поглиблення професійних знань. До речі, серед випускників минулих років, які отримали дипломи CNAM, чимало успішних керівників виробничих підрозділів, регіональних філій та департаментів АТ «Укрзалізниця».

УКРДУЗТ  УСПІШНО  РОЗВИВАЄ  СПІВПРАЦЮ  З  ВИШАМИ ЄВРОПИ