18 Січень 2024

Університет вшанував пам’ять Миколи Івановича Данька з нагоди 75-річчя його народження

Університет вшанував пам'ять Миколи Івановича Данька з нагоди 75-річчя його народження18 січня виповнилося би 75 років колишньому ректору, видатному науковцю, доктору технічних наук, професору та Академіку транспортної академії України, Миколі Івановичу Даньку.

Микола Іванович народився 18 січня 1949 року в м. Бахмач Чернігівської області. Все його життя було спрямоване на служіння освіті та науці нашої країни, про що говорять не лише отримані вчені звання, а й велика кількість державних нагород та відзнак.
Із 2004 по 2013 роки Микола Іванович був ректором Українського державного університету залізничного транспорту. Він був чудовим керівником, людяним та відкритим, справжнім професіоналом своєї справи.

Микола Іванович зробив значний внесок у розвиток науки, а саме ресурсозберігаючих технологій у перевізних процесах на залізничному транспорті.
За свою трудову та наукову діяльність Микола Іванович отримав численні високі нагороди, серед яких Орден “За заслуги” III ступеню та Почесна грамота Верховної Ради України. Весь життєвий та творчий шлях Миколи Івановича був нерозривно пов’язаний з нашим Університетом.

Світла пам’ять про Миколу Івановича буде завжди жити серед співробітників та студентів УкрДУЗТ. Його трудовий та науковий внесок у підготовку висококваліфікованих кадрів для залізничного транспорту залишили свій яскравий відбиток в історії нашого Університету.
Микола Іванович був прикладом відданості науці та освіті.
Шануємо та завжди пам’ятатимемо!

Університет вшанував пам’ять Миколи Івановича Данька з нагоди 75-річчя його народження