25 Жовтень 2021

Урочисте відкриття Скверу Мислителів

Цими вихідними відбулося урочисте відкриття Скверу Мислителів (вул. Полтавський Шлях), в якому взяли участь представники влади, ректори та науковці ЗВО, науково-дослідних інститутів, громадські діячі. Епіцентром свята стало відкриття пам’ятника-триптиха, скульптурної композиції з постатей трьох майстрів думки: українського філософа Григорія Сковороди, казахського мислителя Абая Кунабаєва, азербайджанського просвітителя Мірза Фаталі Ахундова.
Не менш важливим і символічним було висадження дерев на території скверу. В цій акції, що об’єднала чимало гостей свята, і яка символізує єдність трьох народів в ім’я просвітництва, співпраці, розвитку сучасних технологій і мистецтва, взяв участь ректор УкрдУЗТ Сергій Панченко.
— Упевнений, що саджанці невдовзі стануть справжніми велетнями, бо посаджені в оточенні життєдайної, творчої енергетики, — говорить Сергій Володимирович. — Розлогі віти спекотної години даруватимуть затінок для мислителів, митців і науковців, або простих перехожих, які стомилися від турбот й вирішать перепочити в компанії видатних людей трьох країн світу.
По закінченню свята ректор УкрДУЗТ Сергій Панченко з колегами та представниками влади був запрошений Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні Дарханом Калєтаєвим до посольства республіки Казахстан в Харкові, де в неофіційній, щиросердній атмосфері тривали насичені діалоги, бесіди та обговорення щодо подальшого зміцнення співпраці трьох братніх народів.

Урочисте відкриття Скверу Мислителів