19 Листопад 2021

Відкрита лекція на факультеті управління процесами перевезень про реформування залізничної галузі. Досвід компанії Freightliner

Для підвищення якості освіти 18 листопада 2021 року на факультеті Управління процесами перевезень Українського державного університету залізничного транспорту для студентів бакалаврського і магістерського рівнів, викладачів та гарантів освітніх програм “Організація перевезень та управління на транспорті”, “Митний контроль на транспорті”, “Організація міжнародних перевезень”, “Транспортний сервіс та логістикаспеціальності 275 – транспортні технології відбулась он-лайн зустріч в форматі відкритої лекції на тему: “Реформування залізничної галузі. Досвід компанії Freightliner” Частина 1. Спікер заходу – відомий фахівець в галузі залізничного транспорту, повноважний представник компанії Freightliner в Україні, Казахстані та країнах Балтії Денис Орлов.

Широке коло питань, які порушувалися під час діалогу, породжували нові теми для обговорення. Зокрема, Денис Орлов розповів про так звану «тарифну систему» на залізницях Європи, якої, власне не існує, оскільки все це має назву «залізнична послуга». А  також розповів  про особливості діяльності компаній-перевізників, котрі можуть функціонувати в різних форматах, зокрема можуть мати у власності лише вагони, а локомотиви – орендувати або ж навпаки. Були розглянуті структурні реформи залізничних галузей Великої Британії та Польщі.

Детально Денис Орлов  зупинився на конструкції  локомотивів та нового рухомого складу, розробленого  спеціально  для транспортування контейнерів компанією «Freightliner».

Продемонстрував інтерактивну карту, яка відображає в реальному часі рух усіх поїздів компанії в Польщі та надає вичерпну інформацію про кожен поїзд: прізвища машиністів, швидкість руху, витрати та залишок пального, кількість вагонів та ін.

І ще одна характерна деталь про яку розповів Денис Орлов. Річ у тім, що  локомотивні бригади компанії «Freightliner», тобто машиністи (посади помічника машиніста не передбачено) виконують  агентські функції. Задля цього в кабіні локомотива встановлена необхідна оргтехніка та налагоджений зв’язок з усіма інстанціями, котрі керують та контролюють  пересування вантажів.

—  Нині  контрейлерні перевезення —  це законодавець моди  залізничних перевезень в Европі. І поза сумнівом, що за ними доволі масштабне майбутнє, — наголосив Денис Орлов.

Лекція зібрала близько 100 слухачів. Українській державний університет залізничного транспорту, зокрема факультет Управління процесами перевезень вдячний пану Денису Орлову за таку важливу співпрацю! Друга лекція відбудеться 25 листопада 2021 року.

Відкрита лекція на факультеті управління процесами перевезень про реформування залізничної галузі. Досвід компанії Freightliner

Відкрита лекція на факультеті управління процесами перевезень про реформування залізничної галузі. Досвід компанії Freightliner