25 Вересень 2020

VII БАЛТІЙСЬКО-ЧОРНОМОРСЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ, Україна (м. Херсон)

25 вересня 2020 р. у місті Херсон відбувся VII БАЛТІЙСЬКО-ЧОРНОМОРСЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ, в якому взяв участь Український державний університет залізничного транспорту на чолі з ректором університету Сергієм Володимировичем Панченком. Метою проведення заходу було обговорення проблем підготовки фахівців транспортної галузі, інтеграції діяльності навчальних закладів та виробничої галузі щодо розробки транспортно-логістичних мультимодальних кластерів, співпраця з виробництвом тощо.

Робота форуму була організована за трьома секціям, університет брав участь у 3-ій секції: «Міжнародне співробітництво в сфері вищої освіти: можливості та перспективи».

Основні завдання форуму:

  • розвиток міжнародних економічних, гуманітарних, наукових зв’язків. Налагодження співпраці з відповідними організаціями країн, розташованих в басейнах Чорного і Балтійського морів, інших країн;
  • співпраця з іншими підприємствами і громадськими об’єднаннями в реалізації проектів, що становлять взаємний інтерес;
  • розробка і пропаганда сучасних методик і рекомендацій з організації економічної діяльності, розробки та реалізації проектів, підходів до розвитку економічної діяльності в цілому;
  • підготовка фахівців транспортної галузі.

 

У зв’язку з COVID -19 форум проводився онлайн через систему Zoom. Під час проведення форуму було обговорено нові виклики, з якими зіштовхнулась світова економіка в період пандемії та карантинних обмежень. В дискусії прийняли участь заступник голови правління Балтійсько-Чорноморського економічного форуму Володимир Макуха, депутат Європейського Парламенту Андрюс Кубілюс (Литва), Міністр економіки Польщі 2001-2003, 2005 р., Депутат Сейму Польщі, Президент Польсько-Української господарчої палати Яцек Пєхота, представник Міністерства економіки та комунікацій Естонії Алар Терас, посол з особливих доручень МЗС Литви Гвідас Керушаускас, радник Посольства Казахстану в Україні Арнур Танбай, голова правління Торгово – Промислової палати Трабзона Суат Хаджисаліхоглу, ректор Українського державного університету залізничного транспорту Сергій Панченко, ректор Института телекоммуникаций и информации Туркменистана (Туркменистан) Нурнепес Аннаевич Кулиев, Ректор Клайпедського університету (м. Клайпеда, Литва) Артурас Разбадаускас, ректор університету Миколаса Ромеріса (м. Вільнюс, Литва) Інга Жаланієне та інші.

Під час дискусії та обміну досвідом з питань інтернаціоналізації  освіти в країнах  Балтійсько – Чорноморського та Каспійського регіонів, відпрацьовувалися рекомендації щодо спільних дій в вирішенні проблем підготовки фахівців транспортної галузі , спрямованих на подолання негативних наслідків для економік країн Європи та Азії, пов’язаних з пандемією COVID-19 та введення карантинних обмежень. За результатами форуму університет налагоджує партнерські відносини з  учасниками форуму – університетами  Литви, Естоніі та Польші.

 

 

VII БАЛТІЙСЬКО-ЧОРНОМОРСЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ,  Україна (м. Херсон)