29 Квітень 2024

Вітаємо професора Руслана Володимировича Вовка з обранням академіком Національної академії наук України!

Вітаємо професора Руслана Володимировича Вовка з обранням академіком Національної академії наук України!В квітні 2024 року на сесії загальних зборів Національної академії наук України дійсним членом (академіком) НАН України за спеціальністю «Фізика наносистем» було обрано доктора фізико-математичних наук, професора кафедри вищої математики та фізики УкрДУЗТ Вовка Руслана Володимировича!

Руслан Володимрович – відомий фахівець у галузі фізики наносистем, зокрема розробки технологій створення і дослідження новітніх наноструктурованих матеріалів поліфункціонального призначення, у тому числі флуксон-магнонних гетероструктур для досліджень в галузі спінтроніки і магноніки, отриманих методом нанофрезеровки, а також нанокомпозитних матеріалів, отриманих методом електроконсолідації.

Руслан Володимирович є членом Наукової ради НАН України з проблеми «Фізика низьких температур і кріогенна техніка» та членом Вченої ради УкрДУЗТ. За час своєї роботи керував низкою наукових проектів УкрДУЗТ фундаментального і прикладного спрямування, а також міжнародними проектами у межах «7-ї рамочної програми» і програми «Горизонт 2020». Серед них європейські проекти «NoWaFen» (Grant Аgreement № PIRSES-GA-2009-247556) і «MaglC» (Grant Agreement number 644348 – MaglC-H2020-MSCA-RISE-2014). Отримав низку важливих наукових результатів, які мають велике значення для створення новітнього обладнання на залізничному транспорті і оптимізації відповідних технологічних процесів на виробництві.

Щиро вітаємо Руслана Володимировича з гідним визнанням його наукових здобутків, адже обрання вчених до складу НАН України є найвищою формою громадського визнання наукових досягнень і наукової кваліфікації,  внеску у розвиток економіки, освіти та культури України. Бажаємо міцного здоров’я, сил та наснаги для подальших наукових звершень!

Вітаємо професора Руслана Володимировича Вовка з обранням академіком Національної академії наук України!