21 Травень 2022

З Днем науки в Україні!

З Днем науки в Україні!Сьогодні Україна відзначає День науки. Це свято, коли вшановуються наукові традиції, досягнення вчених, якими ми по праву пишаємося і на які покладаємо великі сподівання. Рівень соціально-економічного розвитку України, її авторитет на міжнародній арені багато в чому визначаються науковим потенціалом, адже саме перед вченими життя ставить складні, але дуже цікаві наукові завдання, вирішення яких великою мірою визначає місце Україні у світовій спільноті.

Університет є осередком наукової творчості. Саме в інтеграції з передовою наукою вища освіта модернізується і розвивається. Сьогодні в УкрДУЗТ функціонує 10 відомих наукових шкіл. Незважаючи на труднощі, наші вчені наполегливо працюють над примноженням науково-технічного та інтелектуального потенціалу, розширенням міжнародного співробітництва, активно розвивають пріоритетні для відбудови інфраструктури та економіки України наукові напрями, впроваджують нові технології, інновації.

Саме ефективна наукова діяльність і збереження наукового потенціалу є основою для відновлення і успішного розвитку країни у майбутньому. В даний час університет є власником і підтримує чинність багатьох патентів на винаходи та корисні моделі. На базі УкрДУЗТ функціонують визнані світовою академічною спільнотою наукові школи, випускники яких зробили вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки та залізничної галузі нашої країни, відзначені престижними державними преміями. Університет є одним з провідних європейських закладів освіти і посідає гідне місце на науковій карті світу.

Особлива роль і місія нашого університету полягає у розвитку залізничної та будівельної галузі України та роботі галузевих науково-дослідних лабораторії.

Науково-педагогічних працівників і освітян єднає розуміння необхідності спрямовувати свої зусилля на поглиблення наукових досліджень, інтеграцію науки і освіти та розвитку інтелектуальної еліти регіону.

Сердечно вітаю зі святом всіх науковців, викладачів, майбутніх вчених – студентів та аспірантів! Нових творчих успіхів, нехай найвищі висоти Науки завжди підкоряються вам! Щастя, здоров’я, миру та злагоди вам та вашим рідним і близьким!

Ректор УкрДУЗТ,

Сергій Панченко

З Днем науки в Україні!