15 Травень 2024

Від студентського радіо VTSU до мережі радіостанцій NOVALINE.FM

14 років тому 12 травня на базі кафедри “Обчислювальна техніка та системи управління” з’явилось радіо “VTSU”.   Радіостанція була створена завдяки творчому ентузіазму нинішнього програмного директора та музичного редактора радіостанції Костянтина Ісаєнка та за підтримки керівництва Українського Державного університету залізничного транспорту. Це була студентська радіостанція до якої долучилися студенти та викладачі не тільки Університету, а й інших вищих навчальних закладів Харкова.

На сьогодні це мережа радіостанцій NOVALINE.FM із мовленням у Харківській, Сумській та Запорізькій областях, а також із можливістю прослуховування через мобільні застосунки та на сайту.

12 травня 2024 в етері  інформаційно-аналітичної програми «Розмова-PRO»: Історія створення радіо “Новалайн ФМ” член Нацради з питань телебачення і радіомовлення України Максим Онопрієнко привітав із днем народження радіостанцію NOVALINE.FM та колишніх учасників студентського радіопроекту “VTSU” і сьогоднішніх ведучих мережевої радіостанції “НОВАЛАЙН-ФМ”.

Під час прямого ефіру говорили:

  • про те, як вдалось досягти такого результату;
  • про важливість місцевого радіомовлення під час повномасштабної війни;
  • о рівні довіри до регіонального мовлення та його післявоєнний розвиток;
  • ділилися накопиченим досвідом роботи…

 

Запис ефіру можна переглянути за посиланням: https://on.soundcloud.com/4njVG6aZLr5akRJA7

Від студентського радіо VTSU до мережі радіостанцій NOVALINE.FM