21 Жовтень 2021

IX МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ЛЮДИНА, СУСПІЛЬСТВО, КОМУНІКАТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ»

Традиційна IХ Міжнародна науково-практична конференція «Людина, суспільство, комунікативні технології», метою якої було посилення співпраці у умовах пандемії між представниками української та світової наукової спільноти у різних галузях – зокрема, філософії, психології, педагогіки, політології, лінгвістики, економіки, правознавства, техніки тощо, відбулася в Університеті 21-22 жовтня 2021 р. В ній прийняли активну участь понад 150 доповідачів з України, Білорусії, Німеччини, Швейцарії, Норвегії, США – науковців, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрантів, здобувачів бакалаврського рівня здобуття освіти.

Для більш глибокого та багатоаспектного обговорення феноменів взаємодії людини, суспільства та комунікативних технологій, в межах конференції працювали три секції: І. Філософські та гуманітарні науки; ІІ. Економічні науки та правознавство; ІІІ. Технічні науки. Через ситуацію із поширенням коронавірусу, захід проводився виключно в форматі online, що дозволило науковцям з інших міст та країн повноцінно долучитися до роботи конференції: презентувати власні дослідження та обговорити результатів наукових пошуків інших учасників.

На пленарному засіданні виступили: директор ННЦГО УкрДУЗТу, доцент Колесник К.Е.; професор ХНУВС Шаповал В.М.; завідувачка кафедри історії та мовознавства УкрДУЗТ, доцент Близнюк Л.М.; доцент Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Сабадуха В.О.; професора ХНМУ Абашник В.О.; доцент ХНУМГ ім. О.М. Бекетова Россоха І.М. Тематика їхніх досліджень викликала жвавий інтерес у присутніх, спонукала до роздумів та дискусій. Як справедливо відмітив в своєму привітанні учасників конференції ректор УкрДУЗТу проф. Панченко С.В. «конференції такого рівня – це чудова нагода як для молодих, так й для досвідчених науковців з різних країн обмінятися новими ідеями, напрацюваннями, досягненнями, відкриттями, досвідом». Подібний обмін є важливою передумовою для розвитку української науки.

Кафедра філософії та соціології УкрДУЗТу висловлює подяку адміністрації Українського державного університету залізничного транспорту, а саме: ректору, проф. Панченку С.В.; проректору з наукової роботи, проф. Ватулі Г.Л., проректорам з науково-педагогічної роботи, доц. Панченку В.В. та доц. Каграманяну А.О., деканам факультетів, за готовність до співпраці та надану підтримку. Також організатори конференції вдячні всім учасникам, які відгукнулися на ідею проведення конференції у цей непростий час, підтримали її надісланими матеріалами, прийняли особисту участь у роботі конференції.

IX МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ЛЮДИНА, СУСПІЛЬСТВО, КОМУНІКАТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ»