19 Листопад 2023

РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ 36-Ї МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ “Інформаційно-керуючі системи на залізничному транспорті”

В Українському державному університеті залізничного транспорту відбулась 36-а Міжнародна науково-практична конференція «ІНФОРМАЦІЙНО-КЕРУЮЧІ СИСТЕМИ НА ЗАЛІЗНИЧНОМУ ТРАНСПОРТІ», організатором якої виступила кафедра “Транспортний зв’язок”. Цей захід вже понад тридцять років дозволяє вітчизняним й закордонним науковцям ділитися результатами своїх досліджень. Конференція відбулась протягом 16 -17 листопада 2023 р. в дистанційному форматі, що пов’язано з безпековою ситуацією в регіоні.

За роки існування конференція суттєво розширила свою географію (з кожним роком збільшується кількість закордонних учасників) та кількість учасників (наприклад в поточному році незважаючи на різноманітні труднощі заявки подали понад 100 учасників, значна частина з яких змогла долучилася до обговорення проблематики конференції в онлайн-форматі).

Модератором цьогорічної конференції був декан факультету “Інформаційно керуючі системи та технології” УкрДУЗТ Сергій ЗМІЙ . З боку керівництва Університету вітальне слово з нагоди відкриття конференції виголосив проректор з науково-педагогічної роботи, к.т.н., доцент Артур КАГРАМАНЯН.

Спікерами пленарного засідання конференції виступили:

БУНЧУКОВ Олег Анатолійович (директор департаменту автоматики та телекомунікацій ПАТ “Укрзалізниця”) та СОТНИК Василь Олександрович (завідувач кафедри “Автоматика та комп’ютерне телекерування рухом поїздів” УкрДУЗТу, доцент);

ЛИСЕЧКО Володимир Петрович (керівник навчально-методичного центру УкрДУЗТу, к.т.н., професор кафедри “Транспортний зв’зок”);

КРАСНОШТАН Олександр Михайлович, (к.т.н., доцент кафедри менеджменту, Національний транспортний університет, Київ, Україна).

Також, спікером другого дня конференції (робота сеції кафедри транспортного зв’язку) виступив:

ГОРДІЄНКО Денис Анатолійович – (старший інженер проектно-конструкторського відділу ПрАТ “ЕЛАКС”, аспірант кафедри “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка”, УкрДУЗТ).

Загалом цьогорічна конференція об’єднала дослідників і науковців різного спрямування, високий рівень їх доповідей та жваві дискусії підкреслили важливість наукової комунікації у сучасному суспільстві. Представники технічних галузей обговорили важливі питання -методи і засоби підвищення ефективності, процесів управління на залізничному транспорті та ін.

Загалом кожен з учасників конференції мав можливість висловити свою позицію, яка безумовно є важливою для подальшого розвитку української науки.

Організатори конференції щиро вдячні всім учасникам, які поділилися результатами своїх наукових рзробок та прийняли безпосередню участь у роботі конференції.
РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ 36-Ї МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ “Інформаційно-керуючі системи на залізничному транспорті”